Slips er altid moderne. Hvilket skal du vælge?

Engang kunne man ikke gå nogle vegne uden at møde nydelige mænd med slips, mens denne påklædning ikke ses så meget i bybilledet nu om stunder. I dag er slipset reserveret til de særlige lejligheder, hvor man har brug for at vise sin allerbedste side frem. Om det så er for at imponere en kommende kæreste, se godt ud til en jobsamtale eller bare til at virke mere selvsikker til en event, så er slipset det rigtige valg. Slipset er med andre ord den påklædning, som gør en ungkarl til en mand, og dets udtryk sætter tonen for beklædning hos mænd verden over.

 

Forskellige stilarter inden for slips

Det vigtigste, når du skal til at vælge, hvilket slips, der passer bedst til dig er, at du først og fremmest føler dig godt tilpas i det. Hvis du er en meget flamboyant og udadvendt type skader det dig ikke at eksperimentere med et livligt slips i form, farve og mønstre. Der er mange muligheder af udtryk blandt andet striber, tern og små figurer. Hvis du vil gå efter et mere stilrent look, eller hvis du ikke har i sinde at udtrykke noget helt specielt med din påklædning, så vælg et mere neutralt ensfarvet slips, eksempelvis rødt. Hvis du føler, at dette bliver for kedeligt kan du vælge et slips med en gradient i farven eller nogle neutrale striber.

 

Et andet godt råd er at matche dine slips efter din garderobe. Du kan med fordel matche en neutral blazer til et livligt slips og omvendt for at sikre, at det ene ikke tager udtrykket væk fra det andet. Sidst men ikke mindst skal man være forsigtig med at matche slips, skjorte og blazer af helt samme farve eller nuance, da man kan blive for kedelig i udtrykket, og så mister slipset helt sin betydning.

 

Find dit udtryk ved hjælp af form og slipseknude

Når du har bestemt dig for, hvilket look du går efter er det tid til at vælge formen af slipset. Det traditionelle brede slips kan være med til at give din et udtryk af autoritet og erfaring. Det mere moderne smallere slips giver en udstråling af selvsikkerhed og kontrol. Når formen er på plads er det sidste touch at vælge den rette slipseknude til formålet. Her har du tre muligheder: Windsorknuden, den halve Windsor og Four-in-hand.

 

Windsorknuden er uden tvivl knuden over alle knuder og bør læres mens den halve windsorknude er lettere og kan derfor være en afløser for den fulde Windsor. Four-in-hand er den absolutte nemmeste måde at binde slipset på. Ved Four-in-hand bliver slipseknuden dog typisk lidt skæv, hvilket gør, at denne binding typisk ikke egner sig til mere officielle eller professionelle lejligheder. Hvis du dog er til det mere afslappede look er denne binding, den perfekte til dig. Ideelt set er matchende slipsenål og manchetknapper er vejen frem. Hvis du har brug for mere inspiration og information på de forskellige typer af slips kan du se mere på slipsshop.dk.