Strik er sagen

Efter en lang og helt uhørt varm sommer kan vi snart se frem til efterår og vinter. Og det betyder selvsagt STRIK i modebilledet og gadebilledet. Tendensen er til oversized og tyk strik, der kan bruges hele vinteren men også i efter- og foråret som overgangsovertøj.

Flere strikker selv

I mange år har strik været noget for gamle damer, men det er ved at ændre sig i en helt anden retning. Især i Norden oplever vi en fantastisk opblomstring af det gamle håndværk i form af en række nye og spændende designere og garnproducenter.

De sociale medier er blevet grobund for en bølge af indie designere, garnfarvere og influencers, som alle deler en passion for strik, men også en voksende interesse i det der kaldes slow fashion.

Hvad er slow fashion?

Slow fashion er et begreb, der spiller på, at være en modsætning til fast food og en reaktion på vores forbrugssamfund. Slow fashion er netop det, ordene betyder, nemlig langsom mode. Ikke bare i den forstand, at det tager længere tid at strikke noget selv end at købe det, men også, at fordi der lægges så meget arbejde i, så bruger man det ofte også længere tid.

Slow fashion bygger på det tøj i din garderobe, som du bruger igen og igen. I stedet for at have et bugnende tøjskab fyldt med tøj, som du måske slet ikke bruger eller kun bruger få gange, består en slow fashion garderobe af få men gode tøjstykker, som bruges igen og igen.

Indenfor denne niche er der en underniche af folk, der ikke bare ønsker slow fashion, men tager det et skridt videre og kun køber brugt tøj eller laver tøjet selv.

Slow strik

Du behøver ikke at gå all in på slow fashion for at vælge at have god og lækker strik i din garderobe, men som oftest er håndstrikkede tøjstykker en investering i sig selv, så på den måde bliver det en slags slow fashion i og med de fleste af os ikke bare køber det for at bruge det en gang.

Strikker du selv er der rig mulighed for at skabe en moderigtig (slow eller ej) garderobe ud fra de mange skønne opskrifter, der findes rundt omkring på nettet. Hvad enten du er til strik eller ej, kan du kigge forbi hos Camilla, som har en række skønne indlæg om mode til voksne og børn.