allergihund

Skal du have en allergivenlig hund?

De senere år er kommet op i tiden at snakke om en allergivenlig hund. Mange tror en allergivenlig hund kun er det, vi populært kalder en bomuldshund, hvis rette navn er Coton de Tulear. Men en allergivenlig hund tæller en del forskellige racer, og udover det kræver det også noget af dig som ejer at sørge for at pleje din hund, så den rent faktisk og forbliver allergivenlig.

Hvor allergivenlig kan en hund være?

Først og fremmest skal man selvfølgelig forstå, at nogle kan selvfølgelig godt reagere allergisk på en hund, selvom den kategoriseres som allergivenlig. At en hund går under kategorien allergivenlig indebærer, at flertallet af dem, som har en allergisk reaktion eller overfølsomhed overfor hunde, de vil ikke have dette på den allergivenlige hund. Og så skal denne allergivenlige race selvfølgelig følges op af den rette pleje til hunden.

Hvorfor er nogle hunde allergivenlige?

Det der nogle mennesker allergiske for hunde, nærmest altid hundens pels og skæl fra hunden. Så ret basic kan man sige, at des mere hunden fælder, des mere vil den være tilbøjelig til at fremkalde en allergisk reaktion eller overfølsomhed, som de mennesker, der er omkring den.

Det der gør den store forskel på om en hund er allergivenlig eller er altså, hvor meget den fælder. Der er nemlig hunde, der næsten ikke fælder, og fælles for dem er at de ikke har nogen underuld, som flertallet af hunde ellers har. 11 racer, der ikke har underuld, som fælder utrolig lidt er Coton de Tulear (bomuldshund), Curly Coated Retriever, Chinese Crest, Shih Tzu, Bichon Havanais, Yorkshire Terrier, Lhasa Apso, Papillon, Bichon Frisé, Puddel, West og Highland White Terrier. Se lidt om allergivenlige hunde.

Hvilke pleje af hunden er nødvendig for at understøtte at den forbliver allergivenlig?

Hvis du gerne vil have, at din hund er allergivenlig, så skal du selvfølgelig sørge for den pleje, der passer til hundens race.

Skaf en god hundebørste, der passer til din hunds pels, og så bør du børste hundens pels hver dag. En god rutine kan være, at man gør det til et ritual at børste din hunds pels, hver gang I har været ude på jeres morgengåtur.

bomuldshund

Et godt råd er også at sørge at din hund er velstimuleret og aktiveret og har mulighed for at være aktiv udendørs, da en velstimuleret hund, der allerede har fået brændt en masse krudt af udendørs i mindre grad vil være meget aktiv indendørs, og derfor vil hunden også i mindre grad afgive allergener i hjemmet.

Et andet råd er også, at du ikke har din hund i dit soveværelse. Sengen dufter af dig, og duften af sit elskede familiemedlem vil være meget tiltrækkende for hunden og gøre, at den ville have rigtig meget lyst til at lægge sig i din seng. Dette undgår du ved, at hunden slet ikke kommer i soveværelset, ligesom du også undgår at hunden generelt afgiver allergener i soveværelset.

Det er vigtigt at sørge for høj hygiejne i dit hjem generelt

Hvis du er allergiker og tilmed har æren af en hund, som familiemedlem, så er det selvfølgelig altid en god idé, at du regelmæssigt sørger for høj hygiejne i dit hjem. Eksempelvis ved at sørge for, at der bliver støvsuget og vasket gulv mindst en gang i ugen.

Det kan også være en god ting at minimere tekstiler i hjemmet. Har du puder og tæpper i sofaen, vil pels og skæl være tilbøjeligt til at sætte sig der. Det er derfor også nemmere at holde rent, hvis du ikke har for meget løst tekstil i dit hjem.