Hvornår bør dit barn sove med junior sengetøj

De fleste forældre skifter fra baby sengetøj til junior sengetøj når barnet er ca. 1 år gammelt, alt afhængig af barnets størrelse og dets behov naturligvis. Men en tommelfingerregel siger efter barnet har passeret sit første leveår. Det kan nemlig være direkte farligt for børn, at sove med for store dyner for tidligt, da de kan blive kvalt eller lide vuggedød. Nogle skifter først over til junior sengetøj når barnet bliver flyttet fra vugge eller tremmeseng til juniorseng.  Med børn, især små børn, forholder det sig dog oftest sådan, at forældre bedst selv kender deres barns behov og ved hvad der er bedst og mest trygt for dem. De fleste babyer sover med en helt flad pude eller slet ingen pude. Men med alderen begynder de fleste børn dog, at føle trang til at ligge højere med hovedet og derfor få en pude der minder mere om dem som voksne bruger.

Det skal du være opmærksom på når du skal købe junior sengetøj

Når du som forældre har besluttet, at det er på tide at dit barn skal ligge med junior dyne og junior pude, skal du ud at finde det helt rigtige sæt junior sengetøj. Vær for det første opmærksom på, at ikke alle junior dyner eller puder har ens mål. For det andet er dit barn måske allerede på det tidspunkt begyndt at have en mening om farver og hvilke det bedst kan lide. Vælg derfor med fordel junior sengetøj i barnet yndlings farve, det kan hjælpe med at få aftenens putte ritual til at gå lidt mere gnidningsfrit. Husk desuden at vaske sengetøjet grundigt inden du ligger dit barn til at sove i det, da små børns hud ikke har godt af de kemikalier der ofte findes i den slags materialer. Vask i neutralt vaskemiddel uden parfume. Den samme regel gælder også når du køber nyt tøj til dit barn.

Junior sengetøj kan lige som så meget andet til børn købes både i fysiske butikker og på diverse webshops. Tit vil man dog kunne finde et større og mere varieret udvalg online og kan samtidig hurtigere danne sig et overblik over pris og kvalitet, så man finder junior sengetøj til den mest fordelagtige pris.

En af de producenter som laver noget rigtig lækker sengetøj i junior størrelse er danske Cam Cam Copenhagen. Det er økologisk og virkelig blødt at have i hænderne, så skulle du vælge noget sengetøj så skal det være fra Cam Cam.